RIP Bob Louwers

En gammel bekjent, viktig informasjonsspreder i Jarre-miljøet før internett, og inspirator for den norske Jarre-fanklubben, Bob Louwers, er borte.

I 1989 var Bob Louwers (1969 – 2011) med på å starte den nederlandske Jarre-fanklubben JarreMania, som også utga medlemsbladet med samme navn til et stykke utpå 90-tallet. Undertegnede var medlem og leser, uten å forstå et kløyva ord. Skolekamerater med nederlandske foreldre oversatte de viktigste nyhetene. JarreMania var lenge den eneste JMJ-fanklubben i verden, og hadde delvis støtte fra Disques Dreyfus.

Bob var «bestyrer» for fanklubben men da internett kom startet han også en av de aller første Jarresidene på nettet, og var en inspirasjon for den norske fanklubben som startet i 1993 etter bl.a. brevveksling med Bob og hans kollega Harrie Reinders, som begge ga råd og informasjon. Med tanke på hvor trøblete det var å få tak i Jarre-nyheter på den tiden (se over om vennetjenester) var det en risikosport å starte fanklubb, men JarreMania ga meg en solid dytt. Jeg traff Bob i Nederland på slutten av 90-tallet. Han var da preget av en alvorlig nevrologisk sykdom/hjerneskade, men var fortsatt en aktiv Jarre-fan, om enn ikke aktiv i fanklubben.

Bob døde 6. september og ble bare 42 år gammel etter å ha vært plaget av sykdommer i store deler av sitt liv. Han bisettes lørdag 10. september i De Lier i Nederland.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: