Space Art i Norden

Space Art og Glenn Main byr på gratis minifestival med svevende og funky elektronisk musikk i Oslo tirsdag 27. november!

Den legendariske franske synthgruppen Space Art kommer til Norge for første gang 27. november, med en gratiskonsert i Oslo til glede for gamle og nye fans. Gruppen solgte tre millioner eksemplarer av sine tre album på 70-tallet, før de tok en pause på ubestemt tid i 1981. Nå har gruppen gjenoppstått som Dominique Perrier Project, under ledelse av keyboardisten Dominique Perrier som grunnla Space Art sammen med trommeslager Roger Rizzitelli i 1977.

Da Roger Rizzitelli døde i 2010, ble planene om en gjenforening av Space Art lagt på is. Perrier hadde begynt å komponere ny musikk, men startet i steden gruppen Dominique Perrier Project, som nå i høst ga ut sitt første album, Space Art tribute. Albumet inneholder nykomponert musikk i stil med den klassiske synth/prog/space-musikken som gjorde Space Art til ett av Frankrikes mestselgende instrumentalband på 70-tallet. Det nye albumet er også påvirket av den senere tids bølge av fransk elektronika, jazz og selvsagt Perriers samarbeid med Jean Michel Jarre gjennom flere tiår.

Dominique Perrier Project har i høst holdt konserter i Tyskland, Spania, Nederland og Frankrike men 27. november spiller de for første gang i Norge, på Dattera Til Hagen på Grønland i Oslo. Firemannsbandet består av Dominique Perrier (synth), Alain Pype (trommer), Michel Valy (bass) og Lilli Lacombe (synth og vokal). Bandet spiller helt live, og byr på både gamle hits og nytt materiale.

Med seg som støtte har Perrier nordmannen Glenn Main, ofte omtalt som «Norges Jean Michel Jarre» på grunn av sin melodiøse synthmusikk og lasershow. Glenn Main, som byr på eget show i forkant av Dominique Perrier Project, er mitt oppe i en internasjonal karriere, med fem soloalbum og spillejobber i USA, Tyskland, Nederland og England bak seg.

Minifestivalen, som er gratis for publikum, byr ikke bare på livemusikk fra to artister, men også spesialdesignet lasershow og veggprojeksjoner. Artistene tar også med seg signerte CD-plater, og det vil være mulig å få kjøpt forfriskninger.

Fakta – Dominique Perrier
Fransk musiker og komponist som grunnla Space Art i 1977. Møtte Jean Michel Jarre i 1973 og fra 1981 – 2009 jobbet Perrier fast med Jarre på konserter og plater, f.eks. Rendez-Vous (1986), Revolutions (1988) og Oxygene 7-13 (1997). Spilte med Jarre i Oslo i 1997, 2008 og 2009. Grunnla synth/folk-bandet Stone Age i 1994, og ga ut fire album, hvorav debutalbumet ble nominert til franskmennenes Spellemannpris, Victoires de la Musique.

Fakta – Glenn Main
Norsk pianist, synthkomponist og musiker. Fem soloalbum siden 2008, og en rekke konserter i Norge og utlandet, ofte med lasershow, fyrverkeri og effekter. Er signet til det engelske plateselskapet AD Music, ett av de mest respekterte i sin sjanger. Ute med ny plate nå, Ripples.

Dato: 27. november 2012
Tidspunkt: Kl 20.00.
Sted: Dattera Til Hagen, Grønland 10, Oslo (se kart)
Billetter: Gratis innslipp!
Arrangør: Jean Michel Jarre Fanklubb Norge
Kontaktperson: Glenn Folkvord – glennfolkvord[@]hotmail.com

Komplett turnéliste for Norden:

27. november: Oslo – Dattera Til Hagen – Space Art + Glenn Main
28. november: Göteborg – Ada’s Bar – Space Art + Glenn Main
29. november: Turku – Dynamo Club – Space Art + Kebu
30. november: Helsinki – Korjaamo – Space Art + Nemesis + Kebu + Lux Ohr

Space Art videoklipp:

Glenn Main videoklipp:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: