Om fanklubben

Den norske Jean Michel Jarre-fanklubben ble startet i mai 1993 av Glenn Folkvord, som fortsatt driver den. Den gangen var det lite informasjon å finne om Jarre i mediene, og internett fantes praktisk talt ikke. Vi fikk derfor raskt medlemmer fra hele landet, samt i Sverige og Danmark. På det meste var 350 personer medlem.

Fanklubben, som forkortet het JMJ FKN, utga fra juni 1993 medlemsbladet IMAGES, som kom ut jevnlig fram til 1999, da web og epost tok over. Bladet trykket nyheter, anmeldelser, dokumentariske artikler og kommentarer om alt som vedrørte Jarres musikk, konserter og øvrige arbeid. Redaksjonen bestod av Glenn Folkvord og frilansere som Martin Wright, Bjørn Torkel Dahl, Lars Erik Lund og andre.

Foruten å publisere nyheter via epost til medlemmer, arrangerer fanklubben også turer til konserter, utvikler prosjekter som Jarre Forever og Polar Prize Petition, samt informerer media om viktige Jarre-nyheter. Disse websidene er tredje generasjons fanklubbsider; de første het jmjfkn.com (lansert 1999) som var beregnet på nyheter og artikkelarkiv. Deretter fulgte jarretribute.com (lansert 2002) som var tilegnet ulike prosjekter. I anledning Jarres konsert i Oslo i august 2010 lanserer vi jarre.no som skal tilby nyheter, arkivstoff og prosjektdokumentasjon under ett og samme tak.

JMJ FKN har eksistert uavbrutt siden 1993 og er dermed verdens eldste nålevende Jarre-fanklubb.

Medlemskap er gratis.

Alle fans som forstår/leser norsk språk kan bli medlem. Det meste av innholdet publiseres nemlig på norsk. Vi har også medlemmer i Danmark og Sverige.

Reklamer

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: